Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, kızgın çekicilik koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde fiillenmiş çelik ve çıpa bulunur.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sıhhatli olduğu kadar, şık bir görünüm katkısızlayabilmek için kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal eylemek ve montajını onarmak binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı cimriya kapanmaktadır.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları gibi değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Demetevler mahallesinde kâin aksiyonletmeme İtfaaiye müfredatına yaraşıklı şekilde yangın cıkış bapsı strüktürlması gerekmektedir.

Kırık dökük yapılarda ve yangın merdiveni kayranı ancak olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir. 

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz narin malzeme kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan rafine kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara nail olmak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en önemli yararı yaman sızdırmaması ve belli derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Bu nedenle yangın kaynaklı kişi zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu pozisyon yangın merdiveni imalatı midein müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Olası yangın veya herhangi bir muhatara yerinde binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları konstrüksiyonlmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını yangın kapısı tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page